Vlakken samenvoegen

Sneltoets

Vlakken samenvoegen

Bewerk

Contextmenu

Ctrl + Shift + Alt + A (Windows)

Cmd + Shift + Option + A (Mac)

Met het commando Vlakken samenvoegen kan je twee of meer objecten samenvoegen tot één enkel object, op voorwaarde dat ze op hetzelfde vlak liggen en voldoen aan de volgende criteria:

De objecten zijn geen symbolen.

De objecten raken of overlappen elkaar.

De objecten zijn niet vergrendeld of gegroepeerd.

Hou er rekening mee dat open polygonen omgezet zullen worden naar gesloten polygonen.

Om vlakken samen te voegen:

Selecteer twee of meer objecten die je wilt samenvoegen.

De eigenschappen van het nieuwe object worden overgenomen van het geselecteerde object onderaan de stapelvolgorde. Als het onderste object een 2D-basisobject is (zoals een rechthoek of een cirkel), dan zal het nieuwe object enkel de kenmerken overnemen. Als het onderste object iets anders is (zoals een vloer of kolom), dan zal het nieuwe object zowel het type als de eigenschappen overnemen. Indien nodig kan je met het commando Zend de stapelvolgorde van de objecten in de tekening wijzigen om zo het resultaat van de samenvoeging te beïnvloeden.

Selecteer Bewerk > Vlakken samenvoegen.

Vlakken van 2D-objecten bewerken